В игра на криеница превърна изборния ден бившият кмет и настоящ кандидат за нов мандат от ДПС – Кръстю Янев в сунгурларското село Вълчин. Преди обед той детайлно е следил хода на вота, но появата на журналист го накара да потъне вдън земя. В рамките на около час негови съмишленици му докладваха за журналистически интерес към особата му и той не припари към пенсионерския клуб, в който се помещава единствената секция в селото. Членове на комисията съобщиха, че бившият кмет се намира в доскорошния си кабинет в сградата на кметството. Там обаче вместо него, открихме местния полицай, който беше зает да пие кафе и пуши цигари, вместо да охранява изборния процес. Малко по-късно, след като се убеди, че автомобилът ни е напуснал село Вълчин, Кръстю Янев се завърна пред кметството, но остана в автомобила си – готов да изчезне.

При появата на наш репортер, той изпадна в паника и рязко потегли напред, като за малко да блъсне нашия фоторепортер, след което на заден ход се измъкна по малките разкъртени улички на населеното място, което управляваше една година.

Припомняме, че до частичните избори в село Вълчин се стигна след отстраняването на Янев от поста. Той встъпи в длъжност през 2015г., докато е бил собственик на действаща фирма ЕТ „Кръстю Янев”, чиято дейност се изразява в работа на казан за варене на ракия. Според местни жители, казанът, който се намира точно до гробищата на селото, продължава да работи и сега.

Още за хода на изборния ден в селото, очаквайте в БургасИНФО.

Изборна гонка в с.Вълчин

Изборна гонка в с.Вълчин