Остават по-малко от две седмици до четвъртото издание на фестивала за тежка музика Sea of Black 2016. Един от първите избори на организаторите са момчетата от изключително атрактивната софийската Folkcore банда KHANЪ. Те ще бъдат Ко-хедлайнери, като спечелиха тази номинация по време на участието си на Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2016.

КHANЪ е млада и енергична софийска група, която започва да изгражда име на българската клубна сцена с интересната си музика и силно сценично присъствие. Сами определящи стилът си като „фолккоръ”, момчетата комбинират модеренъ метълъ и хардкоръ с автентиченъ български фолклоръ. Освен всичко, момчетата ще ви изненадат на сцената с… българска гайда!

По традиция феста ще се проведе в Летния театър в Бургас, отново на 6 август. Входът за събитието както винаги е свободен.

Специалните гости от Германия PYOGENESIS ще са хедлайнерите на феста, които пристигат директно от главната сцена на Wacken Open Air за да зарадват българските си фенове с двучасов сет, а останалите имена от афиша са: TERRAVORE и DAY OF EXECUTION от Варна, младите надежди 8 M/S от Хасково, ветераните АЛКОФИЛИЯ и КАРЦЕР от Бургас, гостите от Италия DESECRATE, софийските EUFOBIA.

За PYOGENESIS това е второ гостуване в България, като през 1999 г. свириха на открито в София пред повече от 10 000 души.

Важен акцент в програмата са бургазлиите от Карцер, които се събират заедно на сцената специално за случая.

Първата от деветте банди ще забие точно в 16.00 часа, предстои да се уточни реда на тяхното излизане.