„Бойко си е Бойко, той си има достатъчно дертове на главата. Аз съм от хората, които си говорят с опонентите, не случайно се ползвам с уважението им. С Бойко Борисов не се виждаме. Ранният Бойко ми беше по-голям фен. Гледахме филми заедно” - Това заяви Стефан Данаилов в интервю за bTV.
"Отскоро съм зам.-председател на БСП. Надявам се този път да устоим на това, ако се върнем на властта, да има 1% за българската култура", каза Ламбо. На въпроса дали Първанов ще е президент, той отговори: "Може би му се иска".

Той коментира и отказа на Росен Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат като президент. "Какво трябваше да направи, след като му извадиха очите? Който и да е на негово място така щеше да постъпи." Според него трябва да има някакъв период на спокойствие.


"Предстои ни много тежка битка за президентските избори. Кандидатурата трябва да е единна на левите. Въпросът е, че идеята за допитване вътре в партията е много хубава. Задкулисните номера не са много хубави, но те продължават", обясни Данаилов и добави, че Корнелия Нинова се вслушва в думите му.

"Много години пропуснахме, но сме в правилна посока, малко бавно вървим. От съсипването на селското ни стопанство насам много се крадеше. Хората не го спряха, а беше пред очите им", каза червеният зам.-председател по повод посоката, в която върви България.

"24 май е празник на националното достойнство. Факт е, че сме дали нещо на света –една азбука, която е прозорецът към света", добави актьорът.

"Важното е, че в Русия единодушно взеха да признават, че ние сме им дали буквите, важното е, че руснаците знаят, откъде е дошло абв-то им, освен че сме славяни, че сме братя", каза Стефан Данаилов.

"На 24 май миналата година запях "Върви, народе възродени". Не знам подробно целия текст, но аз винаги плача. Винаги очите ми са пълни със сълзи, не мога да разбера защо", сподели Данаилов.

"Културата не е приоритет. Не мога да разбера. Като имаме предвид, че творческата индустрия, носи на държавата 4% от БВП, а връщането е 0,5% - то е обидно. Знам как изнемогват моите колеги, които са били на министерския пост. Не можеш да правиш реформа без пари, нали знаеш какво трябва да имаш”, обяви Ламбо и посочи, че „от години да се дават само 0,5% от БВП за култура”.