Бивш шеф на РДНСК-Бургас арх. Весела Драганова е избрана за член на Националния съвет на АБВ на Конгреса на партията, който се проведе днес в София. В ръководния орган Бургас ще бъде представен и от областния лидер Антон Коджабашев и заместника му Драгомир Попов. Така областната структура ще има трима свои членове в НС, до този момент в него беше единствено Коджабашев. Весела Драганова беше директор на РДСНК в Бургас по време на правителството на НДСВ, в момента е действащ архитект.

В Контролния съвет на партията пък от Бургас ще бъде Георги Сталев, съобщиха участници във форума пред БургасИнфо. В Конгреса от региона участваха 31 делегати от всички общински структури, като партията няма организация единствено в Созопол, въпреки неколкократните опити да бъде създадена такава.

На своя форум, наречен досега Конференция, а вече Конгрес, АБВ реши окончателно да оттегли подкрепата си за кабинета. Този изход се очакваше, след като в началото на миналата седмица подобна позиция прие Националния съвет на формацията. В документа, който конгресът на партията одобри единодушно, е записано, че АБВ ще преустанови участието си в изпълнителната власт и представителите на партията ще се оттеглят от заеманите постове. Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин и областният управител на Пазарджик Трендафил Величков напуснаха постовете си.

Бургаските делегати са обнадеждени, че е възможно създаването на общо обединение за участие в президентските избори. Припомняме, че преди дни областната структура номинира за кандидат за държавен глава, както лидера Георги Първанов, така и досегашния социален министър Ивайло Калфин.