Известният в Айтос шампион по мотокрос Николай Колев-Кокала, който беше задържан от полицията, бил свидетел на претърсването на дома му. „Полицията не иззе нищо, камо ли боксове и маски. Не откриха нищо съмнително, камо ли това, в което обвиняват Николай“, твърдят неговите близки.Същият ден в Айтос беше задържан и Костадин Димитров ( на снимката), когото пък в Айтос познават като отличен стрелец и шампион по стрелба.

В къщата му, докато полицаите претърсвали, били самият Николай Колев и баща му. Майка му Мира Колева, която е учителка с авторитет в града, отсъствала, но е била в шок от случващото се. Хората твърдят, че 24-годишният мъж никога не би се намесил в екшън заради пари, тъй като никога не са му липсвали нито финансови възможности.

Николай Колев – Кокала беше задържан от полицията заради подозрения в участие в екшън в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Днес той вече е на свобода и е призован като свидетел на инцидента, твърдят близките му пред „Бургас инфо“.

Припомняме, че според официалната позиция на полицията на 19 март т.г. рано сутринта в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за това, че на ул. „Найден Геров” в бургаския комплекс „Меден Рудник” няколко маскирани мъже извършили грабеж на 28- годишен бургазлия, като му отнели сумата от около 1 400 лв. Няколко часа по-късно същите мъже, въоръжени с ножове, бухалки, палки, мачете и пушка, отишли на ул. “Петко Войвода” отново в ж.к. „Меден Рудник”, като предприели действия, нарушаващи обществения ред и спокойствие, демонстрирайки наличното оръжие и опитвайки се да намерят бития от тях няколко часа по-рано мъж.

Полицията установила, че извършителите са петима, като на 22 март са задържани двамата айтозлии- Николай Колев и Костадин Димитров (НА СНИМКАТА). От ОДМВР твърдят, че при проведените претърсвания са открити и иззети маски, ножове, бухалки, палки, мачете и пушка, с които петима младежи са били въоръжени по време на нападението. В същата връзка ден по-късно е задържан и ММА-боеца Тодор Желязков. А другите двама заподозрени се издирват.

„Николай Колев няма и не може да има нищо общо с този случай. Заподозрян е просто, защото колата му е била забелязвана в ж.к. „Меден рудник“ в близост до инцидента. Той обаче дори не познава лице на име Тодор Желязков. С Константин се познават добре, от Айтос сме всички. В дома на Николай не е открито нищо. Уронва се претижа на семействата им“, категорични са неговите роднини.