Ръководството на Областна земеделска дружба – Бургас на БЗНС подкрепи министър Ненчев. Публикуваме позицията на земеделците без редакторска намеса.

"Ръководството на Областна земеделска дружба – Бургас на БЗНС, на свое заседание от 26.02.2016г. взе решение да изрази публично своята позиция по повод провеждащата се кампания от определени медии срещу личността Николай Ненчев - министър на отбраната на Република България и председател на ПП“БЗНС“.

Ние, земеделците от област Бургас, категорично подкрепяме и се гордеем с г-н Николай Ненчев като министър на отбраната на Република България и председател на ПП“БЗНС“! За нас е недостойно и неприемливо да се атакува по такъв начин един български министър! Бургаските земеделци ясно съзнаваме причините и целта на тези гнусни атаки – те са отчаяния гърч на т. нар. „задкулисие“ в българския политически живот, което не може да приеме достойното и отговорно политическо поведение на един български политик! Това мрачно задкулисие, често в услуга на други държави, трудно ще прости на министър Ненчев устойчивата антикомунистическа риторика и проатлантическа политика. В резултат на тази проевропейска политика, днес са факт споразумение между Полша и България за ремонт на двигатели за изтребители МиГ-29 и Техническо споразумение между Република България и Агенцията на НАТО по комуникации и информация за изпълнението на проект щабен елемент за интегриране на силите на НАТО в София! Израз на същата последователна и устойчива проевропейска политика са и действията на министър Ненчев за реформиране на служба „Военна информация“, чиито венец беше изпълнението на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия чрез предаване на архива на служба „Военна информация“ на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Към визитката на успешния мандат като министър на отбраната трябва да се посочи и прекратяване на порочната практика на неизгодни договори във ВМА и трупането на дългове на болничното заведение. С не по-малко значение и отзвук е и друга отговорна политика, проведена от министерството на отбраната с министър Николай Ненчев. Едно от най-важните достижения на министерството под негово ръководство е запазването на статутът и социалните придобивки на военнослужещите, защитени чрез промяна в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България и действащият Закон за държавния бюджет на Република България за 2016 г.. Убедени сме, че обществеността забеляза и оцени високо адекватна и навременна реакция на министър Ненчев и военнослужещите от БА за подпомагане на населението и справяне с бедстията в резултат на природни стихии в бщина Елхово, в Рила, в община Смолян, на Белмекен.

Ние, земеделците от Област Бургас заставаме зад своя лидер и министър на отбраната! Изразяваме своята пълна и безрезервна подкрепа за провежданата от него политика като министър от правителството на Република България. В негово лице виждаме гарант за утвърждаване и устойчивост на провропейската и евроатлантическа политика на страната ни в областта на отбраната и въоръжените сили!

Областна земеделска дружба на БЗНС – Бургас”