Асен Василев и Даниел Лорер коментираха скандала "Чаталджа" и се заканиха да предприемат съдебни мерки.
"Атаките срещу мен не са спирали, но преди да излязат данните за изпълнението на бюджета за 2023 г., те бяха по повод как държавата е фалирала, как сме щели да влезем в дългова спирала, как сме нямало да докараме дефицита в бюджета до 3%, а той бе 2.2%", сподели Василев пред журналисти в кулоарите на Партийния дом. И увери - никога не е живял на "Чаталджа" 3.
"Като нямат възможности да ни атакуват професионално, взеха да въртят някакви жълтини", посочи Василев.
Той обясни, че от 2021 г. не е собственик на фирмата, продала имота на "Чаталджа". Къщата е била продадена първо през брокер. Василев уточни, че лесно можело да се провери къде живее сега, като се види къде го вози НСО. Последно е влизал в къщата на "Чаталджа" когато "Продължаваме промяната" са я е използвали като офис през септември месец миналата година. Парите, които партията е плащала за имота са декларирани в Сметната палата.
Асен Василев заяви, че не познава бизнес дамата Станислава Арнаудова. Той отрече да има офшорна фирма и се закани да съди всеки, който изрича такива твърдения - даде пример с журналист от Bird.bg.
„Категорично нямам никакъв повод за помисли, че има каквато и да било политическа облага, защото купувачът на къщата видите ли продава винетки. Изборът на купувача беше от самия него, той реши да закупи този имот и ние решихме да го продадем“, коментира пред журналисти в парламента Даниел Лорер.
Лорер бе категоричен, че когато купувачът иска да закупи един имот, той е склонен да плати определена цена.
„Лично аз не бях убеден, че искам да продавам, защото това е един нов дом, в който се бяхме нанесли сравнително скоро, поради което не бях склонен да продавам лесно. Ето защо цената за моя имот е по-висока“, отбеляза депутатът, цитира от БТА.
„Това е цена, на която в момента можете да си купите имот на зелено в „Лозенец“. Така че няма абсолютно никакъв повод за спекулация по темата за продажната цена на имота“, поясни той.
„Това, което искам да коментирам, е единствено датата“, посочи Лорер и добави, че както е документирано надлежно договорката му за закупуване е още от 2020 г. По думите му именно това е обяснението за разликата в цената.
На въпрос как си обясняват, че тази тема се е появила изведнъж в медиите, Лорер заяви, че ще сътрудничи на всички институции максимално бързо да излязат със становище.
„С моя правен екип ще обсъдим всички правни възможности за това тези, които се опитват да петнят моето име, да понесат отговорност“, настоя той.