Това е вот на голямо доверие, съжалявам, че изгубихме дни. Но това е практиката. Чух се с Кирил Петков и го попитах, че ако има спекулации, ще остана да гласувам, но ние имахме огромно мнозинство и се разбрахме аз да тръгна. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Разград, преди срещата с актива.

"Ужасен път. Това, че не направихме Хемус - основна грешка на държавата. Такива катастрофи ужасни видях. Навсякъде ремонти. Все едно, че сме държава на ремонтите, а не на новите инфраструктурни проекти", каза още Борисов.

Всичко, което е направено в Разград, е направено с последните ПМС-та. След това една лъжица асфалт не са оставили, отбеляза той.

"Този вот не мина, преди всичко, заради БСП. Нинова си позволи, да не обиждам като тях, да каже, че всичко в енергетиката се дължало на Борисов. Да, стабилността се дължи на Борисов и ГЕРБ. Само да напомня, че някои папагали - социолози и политолози - се опитаха да повтарят, нека да напомня, като журналисти да сте обективни, че 3 години ГЕРБ не е никъде в държавното управление.

През това време Нинова бе вицепремиер на икономиката, имаше служебни и редовни правителства, в които те бяха министри, премиери. И изведнъж след три години ние пак виновни.

Какво свършиха? Защо три години няма ПВУ, а ние го внесохме в парламента. Ако го бяха приели тогава и сега да обвинят , че заради този план има проблеми, шях да го приема. Те го отвърлиха, за да си вкарат Джемкорп.

Цялата енергетика по време на управлението на Нинова, Петков и всички останали, бе Джемкорп. А тя извъднъж излиза и казва, че Борисов е виновен. Виновен съм, че ги спряхме. Иначе щяха да го направят с Джемкорп", разгневи се Борисов.

"И друг вот да има, ще има същата съдба. Не че сглобката прави най-доброто в момента, но нио по добро от тази сглибка не може да се конструира в бъдеще", категоричен бе той.

"Те не си държат на думата с това, което направи днес министерството на финансите. Всеки ден съм принуден да отговарям на оибвинения, за които те си мълчат, или съсловните им партии, с които бяха в коалиция, заедно с ДБ, да си мъчлат.

Разбрахме се лидерите да не чуастваме в предизборната кампания, с възможностите , които имаме. Защото за всеки един министър сме гласували еднакво. Искам да кажа, че ДБ не искаха Асен Василев за финансов министър. Аз настоявах, за да бъде по здрава сглобката, настоявах Василев да бъде финансов министър. Днес обаче той ползва инструментите на финансите", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че само след 15 дни ще се гласува новия бюджет и тогава отново ще е необходима подкрепата на ГЕРБ.

"Ще му кажа, че депутатите от ГЕРБ са възмутени. Днес цялата парламентарна група ме предупреди, че въпреки моя министър Асен Василев, при приемането на бюджета ще бъдат много внимателни каква е събираемостта към днешния ден.

Днес резерва е осем милиарда, а спорехме преди, дали е 12 или 16. Към днешна дата приходите такива ли са като миналата година или не са", обясни Борисов.

"На тези депутати той трябва да поиска подкрепата само след 15 дни. Много ни е сложно. Премиерът Денков се обади преди малко да ми благодари за подкрепата, а в същото време аз коментирам срещи тези, които съм подкрепял цял ден. Никога в живота не съм бил в такава позиция", призна Борисов.

"Тежките решения са важни , но ние ги взимаме. Затова Костадинов е прав - че сутрин ги подкрепям, а вечер съм опозиция. Неудобна работа", каза още Борисов.