Кабинетът "Денков/Габриел" прие на днешното си заседание две решения, с които се одобрява финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Община Бургас ще получи до 3 390 564 лв. с ДДС от бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2023 г. Парите са за изграждане на елементи на общинска пътна инфраструктура: "Нова улица от о.т.1 - о.т.2 - о.т.3 до о.т.4 за обслужване на УПИ П-3860, бивш масив 19, местност "Оникилика", гр. Бургас", част пътна: I-ви етап, част ВиК - улично отводняване и част ЕЛ - улично осветление.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект "Изграждане на предприятие за брониране и производство на военна техника" в Бургас на "Интернешънъл Арморд Груп БГ" ЕООД. Инвестицията по проекта е в размер на 20.821 млн. лв. По проекта първоначално ще бъдат разкрити 20 нови работни места.

С изграждането на техническа инфраструктура се създават условия за реализиране и на бъдещи инвестиционни намерения. Трасето на улицата съответства на предвижданията на Общия устройствен план (ОУП) на община Бургас и на Генерален план за организация на движението на град Бургас. Новата инфраструктура ще обслужва също "Атлантик" АД, "Термопласт" АД, "Чикън Груп" ООД, "Дени Лайтинг" ЕООД, които извършват дейност в областта на търговията, производството и хранително-вкусовата промишленост, както и Затворническото общежитие от открит тип "Житарово" и всички потенциални инвеститори.