Видимо сме в политическа безпътица. Знаете, че предлагаме радикално решение, когато стигнем до реализацията му, ще видим какво мислят хората по въпроса. Това заяви пред bTV зам.-председателят на „Има такъв народ” Тошко Йорданов.

„Ясно е, че в ситуацията, в която сме в момента, политическата система е изчерпана в този й вид и в това няма нищо страшно. И други страни са преминавали през това”, посочи той.

На въпрос има ли шанс този парламент да излъчи правителство, Йорданов заяви, че проблемът не е в парламента, а в политическата система, чрез която се избират депутати и партии.

„Проблемът е, че не е мажоритарен избор. Факт е, че по този начин парламентът няма контрол върху правителството. При една президентска република това се избягва.

Ние бяхме в правителство, в което премиерът можеше да прави с парламента каквото си поиска”, заяви Тошко Йорданов.

„В момента наблюдаваме доста омерзителни сцени. И ПП, и ДБ нямат нищо против кабинет на малцинството, подкрепен от ГЕБР и ДПС.

Какво означава: „Подкрепете ни по политики”. На последната среща на Денков Кирил Петков каза колко е щастлив, че са седнали на една маса с ГЕРБ и това бил пътят.

Това лицемерие, което наблюдаваме в момента, е на квадрат. Не зная думата, която определя подобна алчност за власт. Преди две седмици не дадоха подкрепа на ГЕРБ. В момента наблюдаваме тази гнусна, отвратителна позиция от страна на ПП и ДБ. Това е унизително за избирателите. Не можеш да бориш един модел, искайки му подкрепа. Това е неморално.

ПП нямат моралната подкрепа, не би трябвало да я имат, но имат много интересен морален компас, който се върти като вентилатор”, отсече Йорданов.

От думите му стана ясно още, че ИТН ще се явят на следващите избори.

„Ние се появихме, за да махнем Борисов от власт и го направихме. Заявявали сме, че това разхищение на бюджета вкарва държавата в инфлация и във високи цени. ПП гласуваха по-социалистически бюджет от БСП”, каза още Тошко Йорданов.