"Има 16 точки, които за нас са важни, ясно заявихме, че подкрепяме еврото и сме за военна помощ за Украйна. По тези позиции имаме сходни позиции с ГЕРБ, но това не се отнася за хартиената бюлетина", каза по БНТ съпредседателят на ПП Асен Василев, във връзка с разговорите между двете партии.

"ГЕРБ посочиха, че приемат бюджетният дефицит да бъде 2.1 процента. Напълно възможно е всички финансови политики да се осъществят и да не се нарушава фискалната дисциплина. Черните сценарии няма да се реализират", посочи той.

"Служебният министър нарушава закона в момента, това е политика на замразяването на доходите", каза Василев, във връзка с предложението на служебния кабинет за удължаване на държавния бюджет.

"Не се притесняваме от енергийния министър", каза Василев, след като днес служ. министър на енергетиката Росен Христов се яви в Националната следствена служба, където беше призован като свидетел по разследването за спирането на договора за доставките на газ от "Газпром".

Василев обясни, че ПП са започнали предварителни разговори с "Демократична България", в случай, че вторият мандат отиде при тях. Според него обаче, няма вариант да се разговаря с БСП, които не са потенциален коалиционен партньор, тъй като има "голям разлом, по отношение на хартиената бюлетина".

"Няма как да има парламент, без да е подкрепен от ГЕРБ, ДПС или Възраждане. Това е математиката", посочи Василев.

Василев отрече съмненията за сериозно разцепление в "Продължаваме Промяната", след като на гласуването за покупка на изтребители се оформиха две крила в парламентарната група на ПП.

"Твърде сме млади за да има разнобой", обяви Василев, и посочи, че всеки е свободен да гласува както намери за добре.