Записът от срещата на ДБ не пречи да се състави кабинет в текущия парламент. Ако се върне мандатът сега, енергетиката рискува да изпадне в ситуация, в която няма да има цена на газа. Това коментира за Нова Нюз Венко Сабрутев, депутат от ”Продължаваме промяната”.

"Има хиляди причини ГЕРБ да мразят Рашков, той пребори платения вот, извършването на ареста на Борисов, той показа, че се бори с корупцията по високите етажи на властта. Лобите в ПП няма, има разделение между законодателна и изпълнителна власт", подчерта Сабрутев.

Според него няма начин да се спре топлата вода в София, противното са спекулации. "Всеки един направи компромиси, за да се случи коалицията. ПП оттегли Кирил Петков като премиер, ДБ бяха готови да не участват с министри. Не сме поставяли условия ИТН да няма министри. Те обаче поискаха да отстраним двамата си лидери, все едно ние да определим кой ще води Шоуто на Слави", посочи депутатът.

Относно меморандума с "Джемкорп" той увери, че България не е поемала ангажименти и не подлежи на неустойки при прекратяването му. "Целта беше да се отклони вниманието от факта, че ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" искат да съставят кабинет в този парламент", отбеляза Сабрутев.