България продължава да купува руски газ, но го купува през посредници, заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV Даниел Митов - зам.-председател на ГЕРБ. "Оказа се, че фирмата посредник е бившата фирма, в която е работил новоназначеният шеф на "Булгаргаз". Изведнъж тази фирма става много важна. Тя освен, че купува руски газ, продава го скъпо на държавата, след което го купува отново същия тоя газ, който е продала на 102€, ако не се лъжа, а го купуват на 82€", заяви Митов.

На практика управляващата коалиция върна мутренските времена обаче през държавата, смята още той.

Вчера стана ясно, че коалицията се управлява от БСП, а Корнелия Нинова е министър-председател, заяви Даниел Митов в коментар за гласуваната вчера в парламента военна помощ за Украйна.

"Три от партиите искат да се изпрати оръжие, четвъртата не иска е в един момент надделява четвъртата, тоест малцинственото мнение в коалиционната формула. За мен е очевидно какво какво се случи", обясни той.

"Кому беше нужно да се приема решения Народното събрание, което фактически не променя нищо", попита той. Митов обясни, че ГЕРБ са подкрепили, защото "когато предлагат текст в който се казва, че подкрепяме Украйна в европейския й път няма как да не го подкрепиш".