Ако не знаете, че е 2022 година, директно се пренасяме в 44-45-46 година – затвори, арести. От няколко дни риториката му е същата – арести, арести, докато те крадат. Ще докажем, че са крали в петък вечер, и то са крали милиони. Братя мо, това е било точно 1944 година. Тея да ходят в Брюксел да говорят за корупция, за реформа в съдебната система... Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията в Кирково.

Бойко Борисов отправи нова серия критики срещу управляващите. Той се срещна с партийния актив в Кирково, като се заинтересува от съдбата на активистите на партията, които бяха задържани от полицията за притежание на агитационни материали в навечерието на последните парламентарни избори.
Борисов сравни действията на МВР със събитията от 1944 г. Той обвини управляващите и вътрешния министър, че репресират членовете на партията. „Сутринта полицаите дошли да питат Цвета Караянчева дали ще правим демонстрация, дали ще нападаме полицейското управление. Абе, ей, къде се намирате”, каза той.

Обвинение имаше и около магистрала „Хемус”. Борисов обвини управляващите, че са лъгали за „ин хаус” процедурите. „Ин хаус” процедурата е европейска. И сега техните министри работят и разплащат по абсолютно същия начин. И то десетки милиони”, заяви още Борисов, цитиран от Нова тв

„Ако е прав техният вътрешен министър, техният премиер и финансов министър, че това е грабежът на века, значи от два месеца грабежът продължава с други изпълнители. Нито едното е вярно, нито другото”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.