Тримата общински съветници, избрани от Движение „Гергьовден“ в Царево – Станислав Добрев, Емил Пейчев Атанас Желязков, които са активна опозиция в местния парламент там, тръгват по нов път. Това обяви с пост в социалните мрежи почетният председател на движението Любен Дилов-син. В страната „Гергьовден“ е част от коалицията между ГЕРБ и СДС, а в Царево тримата представители бяха последователна категорична опозиция. „Ние ще си отстояваме нашата позиция“, коментира Емил Пейчев (по-късно очаквайте становището на общинските съветници).

А ето и обръщението на Любен Дилов-син, озаглавено „На прощаване с Гергьовден-Царево.

Традиционно тъжно по тези душевно-географски ширини политиката по-често разделя хората, отколкото да ги събира,за което зове и призива от фасадата на Народното събрание. Ожесточените битки в местният парламент на Царево (Движение Гергьовден е деен участник в тях вече 20 години) логично доведоха до необходимостта да се разделим с местните ни представители, водени от Станислав Добрев. С това изявление информираме всички заинтересовани, че досегашната група на Движение Гергьовден в Царево тръгва да търси друг път за реализиране на идеите си, а Станислав ще бъде освободен от заеманите от него длъжности в управата на Движението. Тъжно е, защото едни отношения, строени повече от 20 години се оказа, че се нуждаели от...акт 16. Ние намираме, че днес има много по-тежка национална задача пред разумната политика от местните препирни и скандали. Задачата да търсим единодействие с хора, с които имаме общи ценности и посока и – без да премълчаваме грешките си – да се стремим да ги поправяме и да вървим заедно. Не винаги е възможно, явно, което само по себе си е тест, неиздържан и от двете страни на конфликта в Царево.

Ясно е, че ожесточеното политическо противопоставяне на предстоящите парламентарни избори ще предизвиква раздели. Радваме се, че в Движение Гергьовден те са цивилизовани и възпитани. Желаем попътен вятър на Станислав, Наско и Васко, позволявайки си да им припомним на раздяла, че когато знаеш къде искаш да отидеш, всеки вятър е попътен. И че късната любов, в това число и политическата, е като Царевския плаж през зимата – красиво, студено и не ти се съблича много-много:-)