БСП-Бургас даде начало на предизборната си кампания, като представи листата си с кандидати за народни представители от Бургаски регион. Представянето се състоя в шатрата на партията до Часовника.

„Според всички нас – обществеността и нашия актив, успяхме да направим много успешна листа. Целта ни е само победа. Сами разбирата, че единствената партия, която може да измести ГЕРБ от властта е БСП. И всякакво разпиляване на гласове е абсолютно безсмислено и вредно за България. България има нужда от рестарт”, каза водачът на листата Петър Кънев, който има два мандата като депутат, подкрепен от БСП. Кънев допълни, че тръгват за победа и им предстои много сложна, деликатна и интересна кампания, заради пандемията.

„Знаещите и можещите са тези, които ще направят живота на хората по-добър в бъдеще”, заяви втората в листата проф. Юлия Йоргова-Форд.

„В листата съм, защото от 33 години съм член на Българската социалистическа партия и съм абсолютно убедена в нейните идеали, в нейната устойчивотс през всички битки, през които премина. За мен е гордост да съм в тази партия. Влизам в листата и защото виждам бъдещето на моята родина, на моя роден град, в развитието на науката, образованието и науката. Защото съвременните проблеми в икономиката, медицината и екологията трябва да се решават в научните центрове, а не в политическите кръгове”, каза проф. Йоргова-Форд.

Тя сподели, че за нея е недопустимо в България през 21 век да говорим за липса на базова грамотност.

„Без инвестиции в духовната сфера, каквито ние от БСП от години говорим, че трябва да се правят, не бихме могли да съхраним и да развиваме традицонните български ценности, дух и култура, не бихме могли да преодолеем тази дълбока нравствена криза, в която се намира нашето общество в момента. Аз вярвам в това. Работила съм досега почти 40 години в сферата на образованието и съм готова да работя и в бъдеще. Вярвайте и Вие, че БСП има силите и волята да реализира всичко това с грижа за всеки отделен човек. Това е причина да съм тук”, допълни проф. Йоргова-Форд.

На четвърто място в листата е юрист с 20 години стаж, родом от Бургас. Това е Андреана Премянова-Янкова, която от дълго време е в София.

„ Благодаря за доверието, което ми беше гласувано, да бъда включена в листата на БСП. Аз съм родово свързана със социалистическата идея и припознавам БСП, като единствена алтернатива на сегашното управление. Майка съм на две деца и мисля, че трябва да направим всичко възможно, за да запазим децата си тук”, каза тя.

Тодор Байчев, който бе част от последното Народно събрание, призова бургазлии да използват БСП като оръжив в борбата с корупцията.

„Ние заставаме с открити лица пред бургазлии и цялата област, защото искаме отново кредит на доверие, който оправдахме в парламента с нашето поведение и законодателните норми, които сме предлагали. На 4-ти април всеки един от нас е изправен пред избор. Той ни дава шанс България да престане да бъде на последно място по доходи и на първо по смъртност. Ние искаме да променим това. На всички ни омръзна да гледаме парите на управляващите, скрити в нощните шкафчета, да мине някой с джипа си и да ги раздава. Ние ще променим това. Бургазлии и цялата област могат да ни използват като оръжия в борбата с корупцията, като ни се доверят и ни подкрепят на 4-ти април”, каза Тодор Байчев.

Ето и цялата листа на БСП Бургас

1.

Петър Георгиев Кънев

инженер-икономист

Ямбол

2.

Юлия Трифонова Йоргова-Форд

професор, д-р по Социално управление

Бургас

3.

Тодор Байчев Байчев

юрист

Карнобат

4.

Андреана Красимирова Премянова-Янкова

юрист, магистър по право

София

5.

Борислав Стефанов Стефанов

юрист

Камено

6.

Милена Янева Куртова-Радева

учител

Айтос

7.

Виолета Желязкова Желева

счетоводител

Поморие

8.

Владимир Атанасов Владимиров

инженер

Бургас

9.

Йордан Георгиев Петков

магистър по Национална сигурност

Созопол

10.

Румен Христов Николов

инженер-еколог

Бургас

11.

Павел Маринов Маринов

д-р по Управление на националната сигурност

Бургас

12.

Аспарух Данчев Иванов

политолог

Карнобат

13.

Димитър Георгиев Гочев

урбанист – градоустройствена архитектура

Царево

14.

Станимир Байчев Баев

зам.-директор на Математическа гимназия

Бургас

15.

Петя Тотева Илиева

политолог

Бургас

16.

Атанас Маринов Маринов

учител

Айтос

17.

Дафинка Димитрова Главанска

инженер-агроном

Бургас

18.

Станислав Киров Едрев

софтуерен инженер

Карнобат

19.

Таня Вълчева Иванова

магистър по МИО

Бургас

20.

Стоян Георгиев Желязков

магистър по финанси

Бургас

21.

Милена Георгиева Костадинова

инженер-химик

Царево

22.

Кирил Ивов Узунов

инженер

Бургас

23.

Станислава Кирилова Райнова

инженер

София

24.

Радослава Русева Кичукова

учител

Царево

25.

Паруш Желев Парушев

инженер

Бургас

26.

Стоян Георгиев Стоянов

д-р по филология

Бургас

27.

Димитър Павлов Камбуров

магистър по финанси

Бургас

28.

Павел Златков Стоянов

икономист

Карнобат