„Аз съм в същата позиция като Навални. В Европа никой не се обявява обаче в защита на Марешки.“ Това заяви лидерът на Воля пред Нова телевизия.

С Валери Симеонов отдавна коментираме темата за коалиция. Аз се дърпах да вземем в коалицията ВМРО, заради скандалите с паспортите. Имах съмнения доколко ВМРО са полезни за тази коалиция. Валери Симеонов настояваше ВМРО да са част, заяви той.


Според него някой се стреми да раздели патриотичните формации: „Ние загърбихме нашето его, за да дадем на хората възможност да гласуват за партии, които мислят за обществото.“. Той посочи, че с партньорите си имат разлики – „Воля“ не би подкрепила разходи за отбрана преди разходи за образование.

Марешки коментира акцията на Христо Иванов като заяви, че трудно може да бъде уязвен в корупция от „провалени политици“. Като негов успех той посочи намаляването на цените на горивата.

Той обвини ДБ, че е съдействала българите в Канада да не могат да гласуват. Това, което обединява НФСБ и „Воля“, е целта за постигане на безплатни лекарства за пенсионери и ученици. Марешки заяви, че неговите аптеки ще продават лекарство срещу COVID-19 за 66 лв.


Относно разделянето на патриотичния вот между различните формации лидерът на „Воля“ каза: „Мая Манолова, Христо Иванов, Александър Томов изгониха младите хора, които се върнаха от чужбина, за да стават те депутати сега.“ Всеки, който лъже хората, трябва да носи наказателна отговорност завърши Марешки.


Лидерът на „Воля“ припомни, че партията му е против закупуването на самолетите F-16: „Ние не считаме, че когато хора мизеруват ние трябва да даваме пари за ненужни железа. Никога не съм се обявявал срещу НАТО, а само казах, че българският народ никога не е бил питан.“. Той изрази мнение, че България трябва да получава повече от НАТО.