Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с популярния музикален дует Благовест и Светослав Аргирови, на която бяха обсъдени възможностите за взаимно партньорство и популяризирането на различните видове туризъм у нас, какъвто е и концертният туризъм. Това се посочва в офицално съобщение, публикувано на сайта на Минестреството на туризма.

Публикуваме дословно пълния тест на съобщението: "Музикалният туризъм е много важен за нас и именно с тази цел започнах регулярни срещи с популярни български изпълнители, каза вицепремиерът. Тя коментира още, че тази година също ще ни постави пред различни изпитания и е важно да може да си помагаме взаимно. Туризмът не е само настаняване, но и развлечение, поясни още тя.

От своя страна Благовест и Светослав Аргирови приветстваха инициативата на Министерството на туризма и посочиха, че туризмът и музикалният бизнес са неразривно свързани. Те уточниха още, че за тях е много важно популяризирането на българския туризъм и с удоволствие подкрепят инициативи на министерството".