„Изборът, който правят тези хора, е личен акт. Хората, които са избрани за общински съветници, в голямата си част, ГЕРБ е искала да ги вкючи в листите си. ГЕРБ търси подобни хора, защото трябва да намериш хората с общественаа подкрепа или поне да имат възможност да получат електорална тежест.“, това заяви бившият зам. председател на ГЕРБ и основател на новия проект Републиканци за България Цветан Цветанов пред Нова тв тази сутрин. Той посочи общинският съветник от Руен Февзи Хюсеин като пример. Той е избран в местния парламент с листата на ГЕРБ, но беше сред първите в Бургаска област, които подкрепиха Цветанов.

„В Община Руен има най-голяма преференция.“, подчерта Цветанов. Той добави, че като бъдещата политическа партия ще иска да защитава обществени интереси и тези хора ще могат да правят това в Общинските съвети

„Убеден съм, че при всички положения щях да напусна ГЕРБ. Това, което видях по време на Европейската кампания, ми даде мотивите да отида при Борисов и да му кажа, че ако не се върнем в периода, в който бяхме в началото, аз напускам”, заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на бъдещата партия „Републиканци за България” и бивш втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.