Изборни страсти в карнобатското Невестино: Син разпозна баща си Щерю на предизборен плакат, агитацията накърнявала семейството му

img

На електронната поща на ОИК Карнобат е постъпил сигнал от Атанас Щерев Янакиев, в който са изложени твърдения за нарушения в деня на размисъл в карнобатското с. Невестино, където днес местните жители гласуват както за общински, така и за местен кмет. „На 2-ри ноември 2019 г. в цялото село осъмнахме с разлепени плакати „Избираш Красимир, получаваш Щерю”.“, се казва в сигнала. Подателят припознал във второто име баща си, а в първото - единият от кандидатите за кмет. Твърди, че Дянко Ненчев – другият кандидат за кмет, е инициаторът. Твърденията му били „накърняващи името и достойнството на семейството“.

ОИК извършила проверка на място и не констатирала разлепени агитационни материали, неотговарящи на изискванията на Изборния кодекс, както и не се установило провеждане на агитация под каквато и да е форма. Не бил установен контакт с лицето, подало сигнала. Затова членовете са взели решение, с което оставят без уважение сигнала, подаден от Атанас Янакиев.
Днес на втори тур за кмет на селото се явяват Дянко Ненчев и Красимир Лазаров.

Тема в развитие: Местни избори-27-ми октомври 2019

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"