Денят на балотажа в 5-те общини в Бургаска област – Приморско Созопол, Карнобат, Сунгурларе и Средец, където местните жители гласуват отново за общински кмет, започна нормално, всички секции отовриха и работят, съобщиха за БургасИНФО председателите на съответните Общински избирателни комисии.

Първите данни за избирателната активност ще бъдат обобщени в 10,30 часа.

Днес на втори тур в Приморско гласуват за общински кмет между Димитър Германов от ГЕРБ и Стоян Василев от МИР. В морската община има още и избор за кмет на кметство Китен, където балотажът е между Николай Марков от ГЕРБ и Катя Вълчева от МИР.

В Созопол битката е между Тихомир Янакиев от БСП, зад когото застанаха и други политически сили и Красимира Германова от ГЕРБ. Освен за общински кмет, за кмет на кметство, ще гласуват жителите на Черноморец, Атия и Крушевец.

В Карнобат на балотаж днес са досегашният кмет Георги Димитров, издигнат за нов мандат от Инициативен комитет, и Тодор Байчев от БСП. Избор на кмет на кметство има и в село Невестино.

В Сунгурларе избирателите гласуват на балотаж за кмет на община за Георги Кенов от ГЕРБ и Хатидже Георгиева от ДПС.

В Средец хората избират на втори тур за общински кмет между досегашният градоначалник Иван Жабов от ГЕРБ и Живко Гърков от СДС. Там и за кмет на кметство гласуват жителите на Драчево и Дебелт.