Кандидатът за кмет на Приморско – бившият градоначалник Димитър Димитров, който се класира трети на първия тур на местните избори, прати резултатите в съда. Той, заедно с Ваня Андонова – общински лидер на ВМРО, е подал жалба в Административни съд. Пред БургасИНФО Димитров поясни, че атакува резлутатит за кмет, а не за общински съветници. Причината била, че в две от секциите в селата той забелязал, че бюлетините, с отбеязан неговия номер, били сложени при резултатите за сруг кандидат.

Това не е първият път, когато Димитров праща в съда резултати от избори. През 2011 година, когато той се яви на балотаж срещу кандидата за първи мандат тогава Димитър Германов, Димитров отново атакува броя на гласовете. Бяха броени повторно бюлетини, като изборът на Германов беше потвръден.

Припомняме, че в морската община утре ще се проведе балотаж между досегашния кмет Димитър Германов и кандидата на МИР Стоян Василев. Димитров остана трети, като имаше 19 гласа по-малко от Василев и 1240 по-малко от Германов.