Ние имаме много свършена работа, имаме и много за доработване и ще го реализираме, защото ние можем. Имаме опита, имаме желанието, знаем и начина, заяви на изключително емоционална среща с местните жители кандидатът за нов мандат за кмет на Приморско Димитър Германов. Срещата се състоя в НЧ " Самообразование-1919" броени дни преди балотажа. На нея присъстваха депутатите Ивелина Василева и Димитър Бойчев, които за пореден път показват пълната си подкрепа за д-р Германов. В пълната зала г-н Бойчев обясни на присъстващите защо д-р Германов ще бъде по-добрият избор. Той разясни каква работа предстои за новите програмни периоди и подчерта, че един сплотен екип, какъвто е този на ПП "ГЕРБ", ще работи безотказно за развитието на Приморско.

"Здравейте, приятели, благодаря на всички Вас, за това, че гласувахте за нас, за това, че Общинският съвет получи мнозинство. Честито на избраните кметове по населени места и общински съветници. Приморско е работна площадка - отивайки към Стамополу, отивайки към носа на Приморско. Може би след месец ще започне кръговото движение, детската градина. Имаме още проекти, по които сме работили и искаме да завършим. Това, че Приморско е работна площадка говори едно - ние работим. Другото, което е в перспектива и ще направим всичко, за да го постигнем, защото когато имаме желанието, мотивацията, помощта, ние реализираме, това е един път, който бе започнат през 2011-та година. Тогава поех общината със задължения около 4 милиона лева, неритмично получаване на заплати и какво ли още не. Търпяхме две години финансова стагнация, за да можем да продължим сериозно. Вторият мандат надграждахме и в края на този мандат ние имаме много свършена работа, имаме и много за доработване и ще го реализираме, защото ние можем. Имаме опита, имаме желанието, знаем и начина“, каза д-р Германов.

Той подчерта, че екипът му мисли за хората, за спорта, за културата, инфраструктурата, за туризма, за историята, археологията. „Това е толкова обемна работа, но ние мислим и инвестираме, защото имаме ресурса и знаем ползите, които ще са за цялото общество", добави той.

Бяха уточнени въпроси по редица теми, коментирани по време на кампанията, включително и за земята на параклиса. Д-р Германов обясни, че Общински съвет-Приморско е взел решение да дари земята на църковното настоятелство, а не на Епархията, каквото е било искането. Кандидатът за нов мандат не скри своето съжаление, че много неща не са били казани относно работата и се е дала възможност да се спекулира с истината.

По време на въпросите към д-р Германов, импулсивно на сцената излезе целия екип на ПП" ГЕРБ" и застана плътно зад водача на листата. В свое обръщение към публиката директорът на СУ" Никола Й. Вапцаров" Мариана Казларова, каза, че би подкрепила Стоян Василев за общински съветник, за да видят жителите как ще работи и след това да се кандидатира за кмет. Отбеляза, че познава и двамата кандидати и е преподавала на дъщерята на д-р Германов, а Стоян Василев се е преместил в Бургас със семейството си отдавна. В този ред на мисли тя попита кой е външен човек, за какъвто се твърди, че е Димитър Германов. Казларова отбеляза, че самата тя не е от Приморско, но смята, че е направила много за образованието в града и не е редно да се спекулира с това кой е външен и кой не, ако човекът работи за Приморско и се е доказал.

На сцената излязоха треньорът на ФК "Ропотамо" Петър Жабов, ръководителката на "Арт работилница" Приморско- Мария Кръстева и ръководителят на ФА "Приморско" Христо Йорданов, за да изкажат своята подкрепа и благодарност за добрата работа. Всички те бяха категорични, че в името на спорта, културата и децата нищо не им е отказано и това, което се прави тук, го има в малко общини.