Ето картата на общините в Бургаска област след първия тур към тази нощ: Къде кметът е ясен и къде е възможен балотаж. Вижте кой срещу кого

img

На първи тур с победа се поздравиха кметовете на Бургас – Димитър Николов, на Поморие- Иван Алексиев, на Малко Търново – Илиян Янчев, на Камено – Жельо Вардунски, на Айтос – Васил Едрев, на Царево – Георги Лапчев, на Несебър – Николай Димитров, на Руен- Исмаил Осман. Петима от тях са на ГЕРБ, Димитров – независим, а Исмаил Осман от ДПС.

Драматичен балотаж се очертава в Созопол, Приморско, Карнобат, Сунгурларе и Средец. В морската община Созопол на втори тур се очаква да бъдат кандидатът на БСП Тихомир Янакиев и Красимира Германова от ГЕРБ, в Карнобат – досегашният кмет и независим кандидат за нов мандат Георги Димитров и Тодор Байчев от БСП, в Сунгурларе Георги Кенов от ГЕРБ и Хатидже Георгиева от ДПС, а в Средец – досегашният кмет Иван Жабов от ГЕРБ и Живко Гърков от СДС.

Неочаквано втори тур се очаква в Приморско, където досегашният кмет Димитър Германов от ГЕРБ вероятно ще се изправи срещу кандидата на МИР Стоян Василев.

Тема в развитие: Местни избори-27-ми октомври 2019

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020