Изборите в Сунгурларе: Черпят с кафе в чаши с лого на партия във Вълчин, членове на СИК махат плакати пред секцията

img

В Общинската избирателна комисия в Сунгурларе е постъпил сигнал по телефона за раздаване на чаши с кафе с логото на ДПС в магазина, който се намира до изборната секция в с. Вълчин. След разговор с всички членове на секцията, се установило, че неизвестно лице доставя чаши с агитационни материали. При проверка от представители на ОИК – Сунгурларе, било констатирано, че в момента в магазина, чаши с логото на партията не се предлагат. Поради това сигналът е бил счетен за неоснователен, тъй като липсвали доказателства по същия.

Отново по телефона е бил подаден сигнал за водене на агитация в изборния ден пред изборна секция в. Чубра от Диню Иванов. Представители на ОИК Сунгурларе извършили проверка на място и не констатирали нарушение. Направено е било предупреждение на служебните лица, че агитацията в изборния ден е забранена.

Сигнал е постъпил и за агитационни материали – плакати, залепени на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, където се намира секцията с. Подвис.

Проведен е бил разговор с председателя на секцията, с указания за проверка достоверността. Членовете на комисията са установили, че сигналът отговаря на истината. Поради това ОИК- Сунгурларе е дала указания да бъдат премахнати агитационните материали, които са поставени в нарушение, в присъствието на временно изпълняващия длъжността кмет на с. Подвис.

Тема в развитие: Местни избори-27-ми октомври 2019

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас