„В кабинета ми през тези четири години зад мен стоеше портретът на Васил Левски, на който са изписани думите: „Работа трябва, а не приказки”. Винаги съм се стремял да следвам това правило. И сега мога да заявя пред Вас - имаме воля, имаме амбиции и имаме хъс да направим още много за Камено в следващите четири години”. С тези думи кандидатът за втори мандат за кмет на общината Жельо Вардунски се обърна към жителите на Камено в пълната зала на обновения Културен дом. Сред гостите беше и депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев, който е и областен лидер на партията.



Бяха представени отново кандидатите за общински съветници и кметове на населени места, които Вардунски определи като почтени и интелигентни хора, на които може да се разчита.

„Убеден съм, че всички кандидати за кметове отново ще бъдат такива, защото бяха действащи и работещи. Да, понякога бяха дори нахални, но работещи и инициативни”, допълни Вардунски.

Той сподели, че всички средства за промяната на Камено са извоювани с много положен труд и работа.

„Пътищата на Камено не бяха пипани от 40 години. Работихме много и за водоснабдяването, и всичко останало, но имайте предвид, че аз имах зад себе си гръб. Този гръб бяха депутатите от ГЕРБ, както и областният управител. Депутаът Диана Йорданова беше постоянно тук. Тази вечер в залата е един от основните фактори, на който трябва да казваме голямо благодаря всеки път, когато го видим, защото той помогна много на общината. Това е Димитър Бойчев”, каза Вардунски.

От сцената на Културния дом Димитър Бойчев искрено заяви, че Жельо Вардунски е един от най-успешните кметове на ГЕРБ, а след четири години по успехи и темпове на развитие ще се нареди до Димитър Николов.

„За мен е чест да бъда сред Вас. Тук съм в качеството си на областен координатор на ГЕРБ и народен представител, за да изразя подкрепата ни за кандидата за кмет Жельо Вардунски, кандидатите за кметове на населени места и общински съветници. Тази вечер дойдох малко по-рано, защото изках да видя обновения площад. Вчера бях в Камено с депутата Ивелина Василева за началото на строителството на околовръстния път, което е още едно обещание, което изпълняваме. В Камено имаме друга причина да идваме все по-често. Тя е, че общината става по-хубаво място за живеене, но най-хубавото за Камено предстои в следващите 4 години, защото зная каква амбиционза програма има Жельо. Аз, в лично качество, моите колеги депутати и Министерстки съвет винаги ще бъдем зад този екип, за да се реализират всички важни проекти. Искаме Камено да е много хубаво място както за живеене, така и за правене на бизнес”, заяви Бойчев. Той напомни, че преди времето на Вардунски в Камено нищо не се е случвало.

„Днес можем да кажем, че този екип пред Вас е от хора, които изпълняват обещанията си и могат да променят средата, в която живеете. Вече сме в края на кампанията. Заложете на хората, които работят. Нека има сериозно представителство в Общинския съвет”, добави Бойчев. Той сподели, че се гордее, че познава Вардунски и го нарича свой приятел.

Вардунски благодари за думите и припомни, че през тези 4 години целият екип е работил много за издигане на имиджа на град Камено и общината.

„Работихме и за това да възстановим традициите и не само да ги възстановим, а да утвърдим тяхното честване – Трифон Зарезан, съборът ни на 6-ти май, Йордановден, кукерските игри. Всичко това направихме с голямо желание с моя екип и пиарите. Причината е, че ние, жителите на Камено, трябва да се виждаме помежду си макар забързаното ежедневие. Празниците са това, което ни събира и обединява”, допълни Вардунски.

Днес Камено наистина може да се гордее и с културния си живот, част от който са кукерски състав „Каменовски традиции”, Читалище „Просвета”, танцовият състав и фолклорният клуб. За всички тях общината винаги е намирала начин да помогне.
Вардунски и екипът му призоваха жителите на Камено да ги подкрепят на 27-ми октомври, като гласуват за това положителната промяна на Камено да продължи.