Бургазлията Николай Богов е строителен предприемач.. Част от листата с кандидати за общински съветници на ПП „Средна европейска класа“, които подкрепят кандидата за кмет Константин Бачийски

По какъв начин бихте се представил на бургазлии?

Аз съм Николай Богов, живея и работя в Бургас. Семеен съм и имам три деца, затова едно от нещата, за които бих се борил с все сили, е младите хора да се образоват и да остават тук, за да работят в Бургас. Едно от децата ми вече завърши и отиде да работи в чужбина. Затова ми се иска повече хора да мислят за младите, които са много важна част от обществото. Общината трябва да организира такива срещи и събития, които да поощряват младите и да помагат на нови компании да бъдат по-успешни в Бургас.

В момента повечето бургазлии ме познават чисто професионално. Занимавам се в сферата на строителството, предимно жилищни сгради и съоръжения. Много хора ме знаят покрай това, което извършвам и което предоставям като продукт. Надявам се повечето от тях да са доволни. Бил съм много честен и коректен винаги, помагал съм на много хора.

Доколкото разбирам Вие сте много щастлив, че синът Ви е завършил престижен университет, но Ви е мъчно, че не се е прибрал в Бургас?


Да, мъчно ми е, защото ние плащаме пари за образование в друга държава, вместо после тази инвестиция да се върне в нашата страна. Освен това при младите хора начинът на мислене е доста по-различен, имат много по-широко виждане за това как да се развиват. Имат много нови идеи. А когато това е подплатено със знания и опит, е хубаво те да остават да работят за родния си град.

Затова трябва да се фокусираме върху това как и с какво да ги задържим в България. Едно от условията е привличане на чужди инвестиции, тъй като ние имаме такива възможности, например идеята на Константин Бачийски за създаване на Свободна безмитна зона с карго –летище в Равнец. Ето ви една реална възможност. На мястото на рухналата авиобаза могат да се създадат нови работни места и да се реализират млади хора.

-Какво бихте искали да се промени в Бургас през следващите 4 години?

Направено е много, но има още много, върху което да се работи. Аз се занимавам в сфера, която обхваща доста бизнеси и организация, храни доста семейства. И виждам какво тормози бизнеса. Административното обслужване в общинската администрация е много бавно и тромаво. Инвеститорите, които искат да направят нещо, се бавят с документацията и не им се помага по никакъв начин. Затова започват да се отдръпват и отиват да инвестират в други градове или страни. По този начин Общината губи приходи, губи и обществото.

Никога не съм виждал толкова празни помещения по главната улица да се дават под наем. Това означава, че малкият и средният бизнес в Бургас просто загиват. Затова трябва да се замислим много добре.

Нужно е бързо и ефективно обслужване, електронна система за проследяване на заявления и удостоверения, да се гледат сроковете, да се търси отговорност на определени лица от общинската администрация. Това е само началото, с което се сблъсква един нов бизнес или проект. Аз искам честност, почтеност и законосъобразност. Трябва да се защитават интересите на гражданското общество, а не да се търсят определени личности и цели.

-Защо според Вас хората трябва да обърнат внимание на идеите на Константин Бачийски?

Аз го познавам добре първо от спорта, а после и като приятел и общински съветник. Осем години е бил в Общината. Направи ми впечатление, че е допринесъл доста за общината, направил е много за гражданското общество. Пример за това е, че неговите заплати отиваха за здравеопазването, което е „болна” тема за Бургас. То не е на чак толкова високо ниво и има нужда от финансиране, от привличане на специалисти, от създаване на по-добри условия.

За мен Константин Бачийски е много честен, почтен и искрен човек. Самото му излъчване е такова. Дори и тези, които не го познават, след като поговорят малко с него, ще се убедят в това, което казвам. Той е достоен кандидат да управлява общината. Надявам се, че ако това се случи, Бургас ще стане по-добре развит икономически.

А защо хората трябва да подкрепят Вас?

Много хора в Бургас ме познават. Те знаят, че за мен честността и почтеността са на първо място. Дарител съм на много обществени организации. Помагал съм на детските градини, които са посещавали моите деца – със строителство, обзавеждане, градинска част. Заедно със Стефан Диомов съм кръстник на една от най-големите детски градини в Бургас – „Звездица – Зорница”.

В работата си като общински съветник бих направил така, че хората да бъдат доволни от това, което върша, и то да се вижда.