Здравната служба в Долно Езерово, в която са кабинетите на общопрактикуващите лекари, да бъде ремонтирана, тъй като в момента е в окаяно състояние. Това поискаха жители на квартала от кандидата за общински съветник от СДС-Бургас Тошко Иванов. Днес той се срещна с над 100 души от пенсионерките клубове „Вая” и „Тракия”, които споделиха от какво най-много се нуждаят. Именно възрастните хора най-често посещават здравната служба.

„Искаме в нея да бъде монтиран и климатик, тъй като често се налага много хора да чакаме продължително време в малко пространство. А през зимата и летните месеци едва се издържа. Ако общината поеме ремонта, след това лекарите, които са под наем там, могат да си разделят разходите за климатизция, които няма да са много”, споделиха жителите на Долно Езерово.

Тошко Иванов от листата на СДС се ангажира, че в бъдещия Общински съвет ще направи всичко по силите си, за да помогне условията в Здравната служба да бъдат значително подобрени.

„За възрастните хора е по-трудно да пътуват до кварталите, затова трябва да направим всичко необходимо, когато посещават личните си лекари, да се чувстват възможно най-комфортно”, заяви Иванов.

Едно от другите искания на възрастните хора е в събота и неделя да има транспорт до гробищния парк, за да се придвижват по-лесно. Тошко Иванов сподели, че ще бъде помислено как да се реализира и тази идея.

На местните избори Иванов, който е едно от емблематичните лица на СДС-Бургас, по свое желание зае почетното 20-място в листата на сините. Партията се явява самостоятелно с листа за общински съветници, като подкрепя Димитър Николов за нов мандат като кмет.