Достойно: Константин Бачийски отново дарява 30 000 лева за здравето на бургазлии, гласувайте каква апаратура да бъде закупена с парите

img

Кандидатът за кмет от СЕК Константин Бачийски дарява заплатата си като общински съветник в предходния мандат и призовава бургазлии да изберат от петте предложения с апаратура за различни отделения на УМБАЛ – Бургас.

Дарението е част от кампанията „Повече здраве за Бургас“, която Константин Бачийски провежда за поредна година. Инициативата е продиктувана от убеждението му, че работата в полза на обществото трябва да е кауза, а не източник на доходи и тъй като заплатите на общинските съветници идват от данъците на гражданите и хората сами трябва да решат за какво да бъдат изразходени.

Средствата са 30 000 лв. От СЕК са направили усилия, като лично са говорили с представители на различни отделения на Бургаската болница, за да разберат от каква апаратура имат най-голяма нужда. Днес в щаба на СЕК, с помощта на журналисти от местни медии, бяха определени петте предложения, за които бургазлии ще гласуват.

„Всяко от тях е на различна стойност, като ако от класираното на първо място останат средства, с останалите ще бъде закупено това на следващата позиция. В случай, че сумата е по-голяма от тези 30 000лв., това ще е старт на нова кампания за набиране на средства”, заяви Константин Бачийски.

Предложенията, за които можете да гласувате са:

  1. Апарат за механична вентилация в Спешно отделение на стойност 16 800 лв. Наличният в момента е единствен и амортизиран.
  2. Ехограф за Спешно отделение на стойност 12 000лв. за бързо диагностициране на спешни пациенти при застрашаващи живота състояния
  3. Портативен ехофраф за Второ детско отделение за трансдюсери за коремни органи и сърце. Апаратът служи за ултразвуково изследване на коремните органи и сърцето при деца от 2 до 18-годишна възраст. Цената му е около 10 000лв.
  4. Електроножове и операционна маса за Операционния блок на УМБАЛ Бургас на стойност 30 000лв.
  5. Лампи за операционния блок на стоност между 15 000лв. и 16 000лв.

До 23-ти октомври всеки желаещ може да се включи в кампанията „Повече здраве за Бургас“, за да посочи едно от петте предложения, към което да бъде насочено дарението. Гласуването е възможно на този адрес


https://www.facebook.com/BurgasCity/app/126231547426086/?app_data=%7B%7D

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020