„За мен ще бъде важна всяка инициатива, която оставя пари в семейния бюджет на младите семейства и младите хора, а не им ги взима под формата на данъци и такси. Ще се боря за налагането на редица мерки за данъчни облекчения за млади предприемачи, за млади, образовани и работещи семейства с деца”, заявява третият в листата с кандидати за общински съветници от СДС – Бургас Дончо Златев.

В Общинския съвет на Бургас той смята да прокара предложение да няма данък за новозакупено жилище от младо семейство през първите 3 години.

„Смятам, че това би било една минимална подкрепа за младо, образовано и работещо семейство, което решава да инвестира между 60 и 100 хиляди евро в жилище в Бургас. Смятам, че битката за тези семейства е най-важната, която ни предстои в следващите години”, добавя Златев.

Според него общината трябва да подкрепи и младите хора, завърнали се от чужбина, които искат да работят за бъдещето на Бургас и да приложат това, на което са се научили.

„Всеки лев, който спестим от данъци и такси и оставим в семейния бюджет на младите и образовани бургазлии, ще бъде огромен успех за мен. Ще се радвам ако подкрепите мен и идеите ми”, заявява младият политик, който е баща на 3-годишно момиченце.