Най-изявените деца от тенис клубовете, които носят отличия за Бургас и се класират на предни места в големи състезания, да провеждат подготовката си безплатно на общинските бази. Този ангажимент поеха пред бургаската тенис общност кандидатът за нов мандат Димитър Николов и кандидатите за общински съветници от СДС Тошко Иванов, Георги Митев и Станимир Апостолов. Сините в Бургас подкрепят Николов за кмет и участват в местните избори с листа за общински съветници. Срещата с тенис общността бе организирана от Тошко Иванов. На нея присъстваха представители от клуб „Авеню”, който е един от най-големите, „Томси” и техни колеги.

Всички те споделиха, че подготовката в този спорт струва скъпо най-вече заради месечната такса за използване на корта. Макар клубовете, които са сключили договор с общинското предприятие „Спортни имоти”, да ползват 50% отстъпка от стандартните такси, подготовката на една млада надежда, така че да е конкурентна на големи състезания, отново възлиза на голяма сума. Причината – допълнителните часове подготовка.

„В такъв случай предлагам всички 11 клуба в Бургас да определят заедно единни критерии, по които да оценят най-добрите си деца-състезатели, по 2-3 от всеки клуб. А след това да предложат списъка с имената им на Общината. Ние ще направим така, че тези деца да тренират безплатно на общинските бази”, предложи кандидатът за кмет Димитър Николов. Предложението му бе прието добре от тенис общността, като всички треньори бяха категорични, че трябва да определят ясни критерии. Децата може да бъдат подбирани от школите в зависимост от успехите си на Европейски първенства и други големи турнири, за да няма субективен момент.

„В тези състезатели ще концентираме грижа и отношение, а след това те ще имат възможност и за целево финансиране или подпомагане на участията им в Световни и Европейски първенства”, добави Николов. Той сподели, че през следващия мандат плановете са парите за детско-юношеските школи да се увеличат, но да се разходват за реален спорт и постижения.

От своя страна Николов и кандидатите за общински съветници от СДС приеха предложението на треньорите от тенис клубовете да бъдат подпомагани турнири, които да насърчават масовия интерес към тениса.

„Общината се радва да подпомага такива събития и ще продължи да го прави и през следващия мандат”, заяви Николов. Този ангажимент подкрепиха и от СДС.