Христо Трошев: За някои от спортовете в Бургас условията са мизерни

img

Христо Трошев от петнадесет години развива и управлява собствен фитнес център в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Живял е шест години в САЩ, но е осъществил своята „американска мечта“ едва тогава, когато се е върнал в родния си град. Купува парцел точно във времената на бума на недвижимите имоти и напук на съветите, вместо да изгради кооперация с апартаменти, създава едно от най-предпочитаните места за спорт в града. Христо Трошев е поредният независим и свободолюбив бургазлия, който става част от листата с кандидати за общински съветници от листата на „Средна европейска класа“, водена от Константин Бачийски.

- Да бъдеш упорит…Това ли е най-важното изискване, за да прави човек бизнес в Бургас?
- Най-важното за бизнеса е да си честен, да не лъжеш своите клиенти.

- Как виждате Вие бизнес климата в Бургас?
- Има какво да се направи. Ако има по-добра среда за бизнес, хората ще бъдат по-платежоспособни и това ще се отрази на развитието на града. Това би било по-добре и за моя бизнес, включително, защото хората ще идват при мен и ще оставят повече пари. От тази гледна точка ми се иска хората да вземат по-големи заплати.

Ние сме в сферата на услугите и това, което предлагаме е начин на живот – хората да бъдат по-здрави, по-силни и по-успели в живота, а дори и в бизнеса си. Защото ако един човек е по-здрав и по-силен не само духом, но и физически, той ще е по-добър и в своя бизнес.

-Вие навярно имате наблюдения и върху спорта в града, не само във фитнеса. Достатъчно добри ли са условията за спорт в Бургас, не само за професионалните спортисти, но и за обикновените хора?
- Самите професионални клубове създават условия за обикновените хора. Но като спортна инфраструктура има още какво да се направи. В какви условия тренират щангите, борбата, бокса? Условията са много мизерни. Къде е футболът в момента? Има частни школи, но навремето беше много по-масов спорт. Къде е леката атлетика? Няма я! Има една малка писта в к-с „Славейков”. Едно време на стадион „Черноморец” беше пълно, имаше всякакви условия да всякакви спортове, хвърляне на копие, хвърляне на диск, бягане, хвърляне на гюле. Няма го хандбалът, а имахме страхотни традиции. Тази година няма да имаме отбор по този спорт.

-Община Бургас има самочувствието на администрация, която инвестира огромен ресурс в развитието на спорта?
- Така изглежда. Но това са проблеми, натрупани през последните 20 години. Може да се работи много в тази насока.

-Имате ли конкретни предложения за решаването на някои от проблемите в сферата на спорта? Какъв е Вашият бизнес модел и защо той е успешен? Какво предлагате на хората, че те идват при вас вече толкова години?
- При нас най-важно е отношението към хората. Пак ще повторя – важна е честността. Обновяваме спортната си инфраструктура и уредите всяка година, с каквото можем. Но в частния сектор е различно от общинския сектор. Това, което ми прави впечатление е, че в изграждането на общинските спортни терени се залага на много евтини материали. Още като влезеш, се вижда, че врати, шпакловки, боядисване е най-ниско ниво. Затова и много бързо се износва и захабява. В моя обект съм боядисвал преди 10 години и едва сега започва да се износва боята. Но аз съм инвестирал в това и то се отплаща. А в общинските обекти масово нещата се правят с най-ниското качество на материалите.

- Защо влязохте в листата на Константин Бачийски?
- Смятам, че мога да му се доверя и заедно да се опитваме да променяме нещата в Бургас към по-добро.

-Ако вашите приятели и познати във фитнес центъра Ви попитат защо да гласуват за г-н Бачийски, какво бихте им казали?
- Бих ги помолил за подкрепа въз основа това, което знаят за мен. А нещата могат да се видят и оценят едва тогава, когато се свършат. Могат да се доверят на Бачийски, защото аз съм му се доверил и гарантирам с името си за него.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас