Диана Узунова е студент по право в Бургас, работи в салон за красота. Кандидат е за общински съветник от листата на Средна европейска класа.

Когато във вашия салон идват клиенти, какво ви разказват те за Бургас?

При мен идват най-вече млади хора. Разговаряме с повечето от тях, защото сме си много близки.

За мен е недопустимо повечето тях да се завръщат в Бургас само през лятото или по празници. Недопустимо е това да работят в други градове, далеч от Бургас, от родния си град.

Искам тези хора да се върнат. Искам моите приятели да се върнат, защото ми липсват много. Искам да се реализират тук, защото аз смятам, че в Бургас има възможности.

А какво смятат другите хора, с които общуваш?

Ще ви разкажа за случай от последните дни. Една моя клиентка ми каза „Диде, заминавам тази зима за София“

Попитах я защо прави така и тя отговори „Какво да правя тук, в Бургас. Тук няма работа“

А жената е висококвалифицирана.

Стана ясно с какво не сте съгласна, а какво бихте искала да промените през следващите четири години като общински съветник?

Ако се развива малкият и среден бизнес, ако се развива икономиката в града, тогава и младите хора ще се завърнат обратно. А сега всички казват, че няма работа, но същевременно казват, че няма и хора за работа. Няма работна ръка, защото младите хора ги няма.

Само че от градската управа ще кажат „Работете, правете бизнес в Бургас“…все пак инициативата трябва да е на частния бизнес…Нали не мислите, че общината трябва да създава работни места?

Мисля, че общината трябва не да създава работни места, а да подкрепя бизнеса с по-добри условия и стимули. Затова и подкрепям идеята на Константин Бачийски за Свободна безмитна зона с карго-летище в Равнец. По този начин ще могат да пристигнат сериозни инвеститори в града. Мисля, че това ще осигури работни места и работна ръка.

А ако вашите клиенти ви попитат защо да подкрепят Константин Бачийски, вие какво ще им отговорите?

Подрепям го, защото аз съм зад идеите и целите на Средна европейска класа вече над 12 години. Запозната съм доста отблизо с идеите на Константин Бачийски. Мисля, че той е правилният избор. Ако хората наистина искат Бургас да се развива, нека подкрепят Бачийски.

А защо да подкрепят вас, самата?

Защото съм част от неговия отбор и колкото повече млади хора като мен има в общинския съвет, толкова по-развит ще е нашият град.

Каква е причината ви да не напуснете Бургас? Можехте да бъдете студентка навсякъде другаде?

Защото искам да се боря за моя роден град. Искам да работя тук, да живея тук. Искам приятелите ми да се върнат в Бургас