Кандидатът за общински съветник от СДС Дончо Златев обяви, че една от първите задачи на следващия Общински съвет ще бъде да се планира създаването на детска болница, която да има детски спешен център и детска линейка.

„Бургас може да бъде пример в национален мащаб за грижа за най-малките и най-беззащитните. Аз ще настоявам по най-бързия начин да предприемем всички необходими действия това да се случи. Кандидат-кметът Димитър Николов също се ангажира лично и това ни дава още по-голяма увереност в следващите стъпки за създаването на детски спешен център и детска болница“, каза Златев.

Според него Единният детски спешен център, който ще осигурява 24/7 дежурни педиатри, ще прекрати практиката родителите да обикалят от болница в болница с дете на ръце, докато намерят адекватна лекарска помощ.

„Това е моя лична кауза и аз няма да спра докато не осигурим най-добри условия за лечение на нашите деца“, категоричен е Златев, който е баща на тригодишно момиче.

Той допълни, че ще се изготви план и как да се подобри средата за работа на медицинските работници, защото това е друг важен фактор за развитието на здравеопазването в града.

„Не можем да очакваме, че лекари, сестри и изобщо целият персонал, който е ангажиран в тази сфера, може да работи на високи обороти денонощно, а насреща да не получава адекватна среда и заплащане“, обяви 3-тият в листата на СДС.