За мен е чест и удоволствие да се присъединя към тази изключително хуманна акция - поход за борба срещу дискриминацията и неравенство между половете. Тук е моментът да благодаря на бургаския „Зонта клуб” за активната дългогодишна работа в полза на добрите дела за Бургас. Вие не се спирате от инициативи. По този начин давате пример, че доброто трябва да следва добрите практики.Вашите инициативи са в подкрепа на изключително силни каузи. Гордея се с Вас. Това заяви кандидатът за нов кметски мандат Димитър Николов. Днес той и представители на „Зонта интернешънъл” отбелязаха деня, в който мотопохода срещу домашното насилие премина през Бургас.

Походът включва градове в България и Румъния. Послание срещу домашното насилие изпратиха: ареа директорът на Ареа 05 на „Зонта Интернешънъл: - Донка Петкова, вицеареа директор - госпожа Бистра Илиева, зонтианки от клубовете в България, госпожа Севдалина Турманова , проф. Галя Христозова – ректор на БСУ Бургас и инспекторът по превенция към ОДМВР – Бургас и представител на Special Olympics България - Цветелина Рандева.

„С вълнение заставам пред Вас като част от „Зонта интернешънъл”, стогодишна организация, която винаги е работила за нас - жените. Искам да Ви благодаря за всички проекти, които заедно направихме и ще направим за нашия град. Благодаря за цялата енергия, която влагате в своите инициативи”, каза водачът на листата на ГЕРБ за местните избори Севдалина Турманова.