Имам силата, идеите и самочувствието да надградим постигнатото и да продължим заедно напред. Предстоят ключови години за развитието на нашия град. Постигнатото дотук е необходимата основа, върху която да работим за един още по-успешен, модерен, интелигентен и желан като място за живеене и работа Бургас. С тези думи Димитър Николов започна представянето на мащабната си управленска програма за следващите 4 години. Днес той официално изложи пред медиите посоката, в която ще се развива градът.

„Моята цел е успех за Бургас. Разчитам на широка подкрепа на бургазлии от всички възрасти и населени места в общината. Бургас е готов да се конкурира с другите градове, а битката през следващите години ще е за привличане на млади хора, обучени специалисти и инвеститори”, каза Николов.


Сред основните акценти в програмата са изграждане на университетска детска болница със спешен център и високотехнологично оборудване, която ще обедини всички педиатрични специалности на едно място.

В сферата на здравеопазването се набляга и на профилактиката като основа на доброто здраве и подкрепа на здравните специалисти. Предстои и много работа по благоустрояването и превръщането на Бургас в нов град.

Специално място е заделено на образованието, на туризма, културата, развитието на икономиката и бизнеса в Бургас, както и на транспорта. Ще се работи и по инфраструктурата и градската среда.

В програмата са заложение и развитието на спорта, и грижата за хората.

Николов представи и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ.

„Това са хора с биография, професия и чисто име”, каза той.

Какво предвижда Димитър Николов за Бургас в следващите 4 години в детайли – очаквайте по-късно.