Лидерът на АБВ в Бургаска област Антон Коджабашев пусна бюлетина днес само в урната за избор на президент в секция 306 в Професионалната гимназия по автотранспорт, където малко по-рано гласува и кметът Димитър Николов.

„Не искам да ставам съпричастен към идеите на някой друг човек, аз си имам мои виждания по тези въпроси, които са зададени с реферндума. Не искам да ме изпитват като първолак искам ли това или онова“, каза Коджабашев за решението си да не участва в референдума.

„Гласувах за тотална промяна, тъй като президентската институция сега е много гнила, сегашният президент нанесе много вреди. Гласувам за държавен глава, който ще поправи тези грешки. Очаквам голяма изненада на тези избори. Това, което казват социологическите проучвания, че всичко е прдершено – за мен не е така. Аз съм абсолютно убуден, че кандидатът за който гласувам, ще бъде на балотаж и ще победи“, добави той.

По това време в секцията, където Коджабашев гласува, правеше впечатление, че броят на хората, участвали в избора за президент, и тези, пуснали бюлетина са реферндума, е почти равен.