Второто издание на Pomorie Cup 2016 завърши тази събота /13.02.2016 г/ с три атрактивни срещи, които разпределиха местата в крайното класиране.

“Спартак” Плевен спечели с 1:0 в мача срещу “Лудогорец II” и зае петата позиция в надпреварата. Четвърти остана отборът на „Поморие” след напрегнатата среща с тима на „Созопол”. Въпреки че гостите записаха 2 бързи гола още в началото на играта, съставът ни се съвзе и успя да намали разликата чрез Ахмед Ахмедов в 34-та минута. Последвалите два удара от страна на противника обаче решиха крайния резултат и дербито завърши с 4:1 в полза на „Созопол”.

За първо и второ място се бориха ПФК „Нефтохимик” и ОФК „Несебър”. Победителят беше определен след изпълнение на дузпи, тъй като в редовното време се заформи равен резултат 1:1. По-точни с 4:2 (общо 5:3) се оказаха футболистите на „Несебър”, които станаха шампионите в турнира и вдигнаха над главите си 70-сантиметровата Купа на Поморие. Награда на победителите бе връчена от общинския съветник Неделчо Стайков.

Крайното класиране зае следния вид:

v VI - ПФК “Лудогорец II”, Разград

v V - ПФК “Спартак”, Плевен

v IV - ОФК „Поморие”, Поморие

v III - ФК “Созопол”, Созопол

v II - ПФК “Нефтохимик”, Бургас

v I - ОФК „Несебър”, Несебър

Трите индивидуални награди отидоха при:

v Емануил Манев от „Созопол” – приз за Голмайстор

v Росен Андонов от „Несебър” – приз за Най-добър вратар

v Нуретин Пюскюлю от „Несебър” – приз за Най-млад състезател в турнира

Преди финала с едноминутно мълчание беше почетена паметта на починалия герой от САЩ ’ 94 Трифон Иванов.