Според статистиката около 30% от мъжете страдат от сексуални смущения – еректилна дисфункция или по-малко застъпената преждевеременна еякулация, която е характерна за по-младите представители на силния пол.

Характерно за еректилната дисфункция е, че обикновено се проявява след 40-45-годишна възраст, като засяга най-много мъже между 60-70 години. Тя започва с разреждане на сутрешните ерекции, както и с периодично отслабване на ерекцията по време на секс. За съжаление да се говори за този проблем в България все още е табу и така от притеснение много от засегнатите не търсят лечение с години или по-лошо – прибягват до самолечение, което може да има нежелани странични ефекти.

Какво да правим? Вижте съвета на опитните специалисти от „Он клиник” - Бургас, които са помогнали на стотици мъже да излязат от порочния кръг на сексуалните смущения и отново да намерят пътя към пълноценния полов живот.

Важно е да се знае, че винаги има лечение, но само ако потърсим такова. Затова първата стъпка е мъжът да преодолее притеснението и да посети специалист. Колкото по-рано, толкова по-добре. В „Он клиник” извършваме обстоен преглед, доплерово изследване, с което да се прецени кръвоснабдяването на члена, след което назначаваме подходяща терапия. В момента прилагаме нов метод на физиотерапия, който стимулира изграждането на кръвоносни съдове, нарича се шокуейв. При голяма част от пациентите е много подходяща. Ако тази терапия не е достатъчна, има възможност за медикаментозно лечение. При тежки еректилни дисфункции след операции на рак на простатата или дебелото черво, където има трайна и пълна загуба на ерекция, има вариант за интракавернозна терапия. Тя е вид инжекционно лечение, което осигурява толкова качествена ерекция, колкото при един мъж в млада възраст, което е огромно предимство за тези пациенти”, споделят специалистите на „Он клиник”. От там са категорични, че колкото и сериозна да е еректилната дисфункция, винаги има какво да се направи за подобряване на сексуалния живот.

Има ли наследственост?

За сексуалните смущения не се смята, че е налице наследственост. Обикновено тя е симптом на друго заболяване. Затова по-скоро може да има наследствени заболявания, които биха оказали влияние на еректилната дисфункция, като диабет например.

Рискови фактори

Един от тях е наднорменото тегло, което в съвременното общество е голям проблем. То води и до сърдечно-съдови заболявания и диабет, които от своя страна са основните заболявания, предизвикващи еректилна дисфукция. На практика 80% от пациентите, които търсят консултация, имат някои от тези фактори, свързани с увреждане на кръвоснабдяването на члена.

„През последнте две години честотата на пациентите се увеличи и заради КОВИД пандемията, тъй като при тези инфекциите се нарушава микроциркулацията в нашия организъм, а оттам страда и ерекцията. Сред другите рискови фактори са стресът, тютюнопушеното и алкохолът, все фактори, по които за съжаление България е на едно от водещите места. Пациентите трябва да знаят, че освен лечение, трябва да направят цялостна промяна в начина си на живот и в ежедневието си, да започнат да спортуват, да намалят цигарите и алкохола”, заявяват специалистите. Много от техните пациенти получават дълготрайно подобряване в състоянието си след приложена терапия.

„Он клиник” има мрежа от клиники по целия свят, като има свой филиал и в град Бургас.

Час за преглед можете да си запишете на тел. 0700 119 19 или +359 885 488 088
или онлайн тук: onclinic-bg.com/zapazi_chas