Здравният министър д-р Костадин Ангелов съобщи, че се обмисля разхлабване на мерките от 1-ви април. Новината дойде по време на брифинга след посрещането на новите дози от ваксината на „Модерна”, които ще бърат разпределени към РЗИ-та в цялата страна.

„ Вчера много експерти коментирахме какво трябва да се случи. Днес решението ще бъде облечено в заповед. Най-много експертно натрупване на мнение има за връщане на учениците от 12-ти април в училище, а децата се връщат в детските ясли на 5 април“, посочи Ангелов.

Заедно с министъра на образованието ще бъде изготвен график, по които да се случи това.

Ресторантите ще могат да отворят, но само тези, които разполагат с градини и открити площи. Нощните заведения ще останат затворени.

„От 1 - ви април театрите ще работят на 30% капацитет. Моловете няма да бъдат отворени от 1-ви април, както и големите магазини. Изключение ще се направи за тези, които могат да осигурят пространства на открито. За ресторантите най-голяма подкрепа се събира експертното становище, че ще бъдат отворени само тези, които имат открити площи - градини. Нощните заведения остават затворени“, заяви здравният министър.