Вчера Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на нидерландският гражданин Йохан Фредерик Стелингверф, който холандските медии наричат „Валиумния изнасилвач” и го пусна под домашен арест, съобщи TrafficNews.

Днес Районна прокуратура е издала заповед за забрана на Стелингверф да напуска страната до приключване на делото.

Холандецът е задържан в София след брутално изнасилване на млада жена от столицата на Коледа. Жертвата е в болница с тежки травми и разкъсвания.

Преди Нова година Софийски районен съд му налага най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, която той обжалва. Вчера Софийски градски съд променя мярката за неотклонение на Стелингверф и го пуска под домашен арест.

Според обвинението 32-годишната жена била с приятели в столично заведение. На съседната маса бил Йохан, който заговорил столичанката. Той й предложил да отидат някъде да хапнат. Малко след това Стелингверф поискал да отидат в дома му, за да си приготвят сами вечерята си. Жената се съгласила. В апартамента си й направил напитка, от която се замаяла. След което я изнасилил по брутален начин и я изхвърлил на улицата.

Източник: https://dariknews.bg/