Производител на марихуана се издаде със селфи във фейсбук

img

18-годишен дребен производител на марихуана е бил арестуван, след като сам издал бизнеса си в интернет. Според неофициална информация младежът учи за истински фермер в Селскостопанската гимназия във Велики Преслав, предава Монитор.

Криминалисти тръгнали на реализация във Върбица, следс като техен колега от Велики Преслав попаднал във фейсбук на селфи на младеж във фейсбук. На него младежът позирал на тераса със засети канабисови растения.

Веднага след фотографската находка започнало издирване на младежа. Снимката била стара, младежът не бил криминално регистриран и идентификацията не била съвсем лесна. Преди няколко дни ченгето минавало по улица във Върбица, когато една от терасите му се сторила позната. Замислил се, къде я е виждал и се сетил за селфито във фейсбук. В понеделник полицаи почукали на вратата на тийнейджъра на ул. „Отец Паисий“ във Върбица. Отворили родителите му и случаят започнал да се разплита.

След последвалото претърсване криминалистите попаднали на много на брой пликчета със суха листна тревна маса, както и на по-голямо количество трева, сложена в кутия за обувки.

При последвалия полеви наркотест тревата реагирала на канабис. От дома на младия фермер били иззети половин кило от наркотичното вещество. Срещу ученика е образувано досъдебно производство по чл.- 354 ал. 3 от Наказателния кодекс за производство на наркотични вещества без надлежно разрешително.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас