Руски гражданин се издирва за убийството на 30-годишния мъж, който бе намерен мъртъв в канавката край рибарското селище Ченгене скеле. Това съобщи шефът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров. Припомняме, че трупът на жертвата бе открит в рано сутринта в понеделник, докато затворници, ангажирани с озеленяването в района, изхвърляли отпадъци край Ченгенето.

Смъртта е настъпила след побой, сочи заключението на съдебните медици. Самоличността на жертвата вече е установено. Загиналият е от ромски произход, уточниха криминалистите.

„Служителите на МВР успяха за много кратко време да извършат много процесуално следствени действия и да съберат данни за извършителя на престъплението. Но се работи изключително усилено. На този етап можем да говорим за разкрито престъпление“, каза ръководителят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров.

Към момента разследващите се въздържат от информация дали убийството е извършено на мястото, където е изхвърлен трупа или тялото е пренесено край рибарското селище и затрупано с гуми по-късно.