Други трима мъже са били задържани през тази седмица за подобни случаи като с този Даниел Хъл. Това съобщиха от МВР. Зад решетките за педофилия в понеделник е бил прибран французин, който работи в колцентър в София. Антимафиотите от ГДБОП са арестували и двама мъже от столичните квартали „Люлин” и „Сухата река”.
Даниел Хъл остава в ареста. Той има 15-месечна присъда във Великобритания за педофилия, а телевизия BBC направи репортаж за неговите престъпления. МВР с последни новини за ареста на английския педофил – спипали го в дома му с… Заседанието премина при закрити врата, заради това че в разследването има данни за сексуално посегателство над деца.

В момента на ареста му в 6 сутринта вчера, Хъл е бил в присъствието на шест малолетни и непълнолетни момчета – четири на 13 години, едно на 14 и едно на 15 години. Децата обаче са отхвърлили обвиненията срещу пастора. Адвокатът на задържания британски гражданин нарече оставането в ареста „очаквана мярка”. Обвиненият в блудство не се е признал за виновен, но няма да обжалва мярката. Той запази мълчание в съдебната зала. След като разбра,че остава в ареста, Даниел Хъл каза само „Good bless you” („Бог да ви благослови”). „Той продължава да твърди, че не е извършвал такива неща. Той много добре знае, че за обжалване – трябва да бъде приведен в Бургас, а е изгубил вяра, че на този етап може да промени този изход’, заяви Милена Христова,адвокат на Даниел Хъл.