Полицаите заварили пастора педофил с 6 деца при ареста

img

43-годишният англичанин Даниел Хъл беше арестуван на 12 септември по обвинение в извършване на блудствени действия с деца. Арестът е извършен след двумесечна проверка по документиране на престъплението от служители на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП и служители на МВР – Сливен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Хъл е задържан около 06:00 часа сутринта при специализирана полицейска операция в дома си, в сливенския квартал „Надежда“.

В момента на ареста той бил заварен в едно помещение в присъствието на шест малолетни и непълнолетни момчета. Децата били отведени незабавно в Районното управление на МВР - Сливен и с тях е започната работа с инспектори от Детска педагогическа стая, психолог и разследващи полицаи.


От жилището и личния автомобил на Хъл са иззети компютърна конфигурация, видеокамери и други вещи, имащи отношение към извършеното престъпление.

Английският гражданин е отведен в Районно управление на МВР - Сливен и първоначално е задържан за 24 часа, с постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа, очаква се днес съда да гледа искането за постоянното му задържане.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен, като е документирано, че мъжът е осъществявал неколкократно блудствени действия с малолетните жертви от град Сливен, на които заплащал, за да не разгласяват случващото се.

През седмицата служителите на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП са задържали още трима мъже с аналогични прояви на територията на София. В понеделник (9 септември 2019 г) бил арестуван френски гражданин, служител в кол-център на международна фирма, а днес - други двама български граждани, живущи в ж.к. „Люлин“ и „Сухата река“.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?