Ние знаем за миналото на Даниел Хъл. Всеки човек има минало, но когато той е приел да бъде евангелист, явно се е променил и покаял, заяви един от жителите на сливенския квартал „Надежда” – Николай Демирев, в коментар по случая със съдения за педофилия във Великобритания Даниел Хъл.

Даниел Хъл се е спасил от правосъдието на Острова, но бе открит в кв. „Надежда” от разследващ журналист на BBC. От четвъртък сутринта Хъл е в ареста на сливенската полиция.


Той е задържан за 24 часа, по подозрение, че е извършил сексуални престъпления и в Сливен. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.


„Живял съм с него 3 години, живея още с него. Служител съм в неговата църква. Искам да подчертая, че той не контактува само с деца в молитвения дом. Ние имаме събирания на всички в понеделник, сряда, петък и неделя", каза Демирев.

По думите му Хъл е помагал на много възрастни хора – през зимата им давал дърва и печки.

„Ние знаем откъде идват парите му. Той снима клипове със социално слаби хора, изпраща ги на спонсори и те му дават пари, които раздава на хората според нуждите им”, каза още Демирев.

Той подчерта, че в квартала, в който живеят над 30 000 души, досега няма никакви оплаквания от пастора.

„Аз също имам дъщеря на 12 години. Тя посещава неговото младежко събиране. Имайте предвид, че Хъл прави това, което българските учители в Сливен не правят – деца, които не могат да си кажат името на български, говорят на английски", обясни Демирев пред Нова.