За нов случай на блудство с дете в село Сотиря, в което преди десетина дни беше изнасилена и убита малката Кристин, съобщи БНР.

В полицията са задържани мъж на около 68 години и момче на 14 г. Те също са от Сотиря, каза кметът на селото Димчо Георгиев.

Инцидентът е станал посред бял ден в ромската махала на Сотиря, но този път за късмет навреме се е намесила майката на детето. Събрали са се много хора, повикана е била е полиция, разказа още кметът.

Линейка е откарала момиченцето в сливенската болница.

Единият от нападателите, опитали да изнасилят момиченцето блудствал с него преди месец.

Тя не смеела да се оплаче, защото той заплашвал, че ще й пререже гръкляна, разказва пред Нова тв майката на момичето Цвета Атанасова. По-възрастният мъж бил съсед на семейството на жертвата, в което има общо пет деца. Преди няколко месеца се бил настанил в барака.

Другият посегнал на детето - 15-годишният, е успял да избяга от местопрестъплението, но малко по-късно е заловен от полицията, съобщи кметът Димчо Георгиев.

Само преди две седмици в същото село 21-годишният Мартин Трифонов знасили и уби 7-годишната Кристин.

Детето беше открито на 15 август към 15 ч. на метри от дома си в изключително тежко състояние и почина напът за болницата.


Той бе открит след няколко часови издирвания и преследване от местни хора, прострелян от полицията и задържан.

В Сотиря има около 2700 души население. От тях 2300 са ромите, около 400 са българите и 24 са от турски произход. Кметът настоява за постоянно полицейско присъствие.