Огърлица и гривна на убитата Марияна Атанасова е подарил убиецът Георги Нанчев на съпругата си. Това каза началникът на Криминална полиция в СДВР комисар Ангел Бадънков пред bTV.

Когато полицаите отишли в дома им, накитите на убитата, разфасована и изхвърлена край язовира в Негован жена, носени на съпругата на Нанчев.

Пламен Шляпашки е застрелял Иван Атанасов и Марияна, а Георги Нанчев е разфасовал телата на жертвите.
Двамата съпрузи са убити с незаконен пистолет, който е купен специално за престъплението.

От къщата са взели 1500 лева и ценности, които след това са продали в заложна къща с изключение на огърлицата и гривната на Марияна.


Касапите обаче са пощадили кучето на жертвите. Един от тях предложил да го убият, но другият го попитал: "Защо да убиваме животното?", и го пуснали в един от кварталите на София на път за Негован.

Това престъпление е планирано много професионално в срок от 1 година.

Георги Нанчев е лежал 4 пъти в затвора за кражби, хулигански действия. Пламен Шляпашки е имал присъда за незаконно притежаване на пистолет.

"И двамата имат криминални прояви, но в беседите, които сме провели с техни клиенти, се оказва, че двамата са били добри майстори и сме изненадани въобще защо са стигнали до престъпление при положение, че от бизнеса, с който се занимават изкарват добри пари", каза Бандъков.

Според него двамата убийци са имали по-силна връзка от обикновеното приятелство и партньорство в работата.

"Не искам да кажа дали са имали интимна връзка, не съм им светил в спалнята, но от 24 часа в денонощието, те са били заедно по 18 часа", коментира криминалистът.

Жертвите са познавали Георги Нанчев от 15 години и често са го търсили като майстор.

Според Бандъков Йордан Атанасов е споделял с него, неща които не е трябвало като това, че имат имоти, от които взимат наеми, че е продал апартамент в квартал "Емил Марков" и че банките дават ниски лихви

Извършителите са решили, че парите от продажбата на имота са в жилището на убитите. Оказало се, че те са в банка.

Двамата майстори са приключили с ремонта, за който са били наети и след това са убили Йордан и Мариана.

Те са знаели, че дъщеря им живее в друга държава и идва в България само един път в годината.

Според Бандъков двамата убийци имат нулева ценностна система.