Жертвите на взрива в град Керч в Крим са вече 18, съобщи ТАСС. 15 души са все още в неизвестнот, предава RT news.

Междувременно първият заместник-началник на руската армия Сергей Меликов потвърди, че взривът се разглежда като терористичен акт.

"Събитията, които се случиха в Керч напълно изискват действията на Росгвардията", заяви той.

Припомняме, че по –рано днес в колежа в Керч избухна взривно устройство.
По думите на очевидец в техникума са станали няколко експлозии, а не една. Освен това в сградата са се чули изстрели.
На мястото на инцидента работят екипи на спешната помощ, специалисти от Министерството на извънредните ситуации и сътрудници на Федералната служба за сигурност.

Оперативният щаб на НАК координира работата на службите, за да се предотвратят евентуални повторни експлозии.

Руският следствен комитет е образувал углавно дело.

От Кремъл заявиха, че на Владимир Путин е доложено за взрива. Президентът е наредил да бъде обезпечено извозването на пострадалите във водещите медицински центрове в Русия.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че се разглежда версията за терористичен акт. „На президента е доложена информация по линията на различни ведомства“, каза още Песков.

В Керч се намира ръководителят на Крим Сергей Аксьонов. За там е излетял Ил-76 на Министерството на извънредните ситуации.

Министерството на отбраната на Руската федерация осигури четири самолета Ил-76 за евакуацията на ранените. Ведомството подготви и места във военните болници за пострадалите.

Според разследващите експлозията е била причинена от натъпкано с метални парчета самоделно взривно устройство, поставено в столовата на колежа.

Властите евакуират училища и детски градини, предаде Reuters.