Жесток побой, връзване със свински опашки, блудство, заплахи за набиване на кол и рязане с лозарски ножици е преживял 30-годишен бургазлия, който работи като шофьор на тир в Германия.

„От петък вечерта до неделя сутринта той е бил държан в къща в сливенския квартал „Комлука””, заяви началникът на полицията в Сливен Димитър Величков. За жестокото престъпление има двама задържани, привлечени като обвиняеми. Това са 30-годишната Диана Куртева и 32-годишният Станислав Стоянов и двамата от Сливен. Имената им бяха съобщени от ръководителя на Апелативна Прокуратура Бургас Любомир Петров. Те са задържани за 72 часа и днес ще бъде гледана мярката им за неотклонение. Има и трети заподозрян - 24-годишен мъж, който има общо с къщата, в която е държан бургазлията.

Интересното в случая е, че 30-годишният бургазлия подава сигнал нa 10-ти септември сутринта в 4 РУП Бургас, но заблуждава полицията, че е отвлечен в Бургас. Истината е съвсем различна.

Бургазлията, който е шофьор на тир в Германия, се запознава с Диана по интернет в началото на годината и през това време демонстрира, че има пари. През август двамата се срещат в Бургас и той пръска за нея 2000 лв. по заведения и ресторанти, обясняват магистратите. На 8-ми септември пали колата и отива при изгората си в Сливен. Скарват се и в стаята нахлуват двама мъже с качулки на главата, повалят го на земята, връзват го със свински опашки и кошмарът започва.

„Следва тежък побой, като реално няма здраво място по себе си. В побоя много активна е била и жената. С него за извършени сексуални извращения, заплашван е, че ще бъде побит на кол, както и с лозарски ножици”, обяснява Любомир Петров.

Според разследващите всичко е било предварително подготвено. Бургазлията е демонстрирал добър начин и живот и Диана и останалите са опитали да вземат парите му. Мъжът е обран. Групичката взима двете му кредитни карти и опитва да направи банков превод, но не се получава. След това отмъкват двамата му телефона и 200 лева, които е носил в себе си.

„Той е бил противозаконно лишен от свобода за 32 часа. През това време е държан в къща в кв. Комлука”, уточни Димитър Величков. Бургазлията е бил с лепенка на устатата, а когато приключват с него го натоварват в багажника на собствената му кола и го оставят в района на Карандила. От срам той не разказва пълната история на полицията. Бургаските служители на реда обаче си свършват работата перфектно. Комисар Калоян Калоянов заедно с колегите си от Сливен успяват да стигнат до най-вероятните извършители.

А кои са задържаните?

Жената - Диана Куртева е стара познайница на полицията в Сливен. Тя е наркозависима. Вторият задържан Станислав Стоянов е криминално проявен, лежал е в затвора за кражба, грабеж и наркотици. Извършителите са мислили, че бургазлията има много пари, до които са се опитали да стигнат.

За противозаконното лишаване от свобода законът предвижда затвор от 3 до 12 години, а за грабежа за 3 до 10 години.

„Първоначално бургазлията подаде сигнал, че е отвлечен в Бургас от непознати за него лица, които не може да посочи, натоварен е в багажника на автомобил, който не може да посочи”, каза началникът на бургаската полиция ком. Калоян Калоянов.